Terug naar Visie

Ons Proces

werkwijze

Je moet eerst ontrafelen voor je succesvol kunt ontwikkelen

Wij geloven dat als je een plek verder wilt brengen, je eerst tot in de vezels moet begrijpen wat deze wel en niet nodig heeft. Pas dan weet je als ontwikkelaar wat je kan toevoegen aan het weefsel van de stad. Onze missie is dan ook om de dynamiek van de stad en haar bewoners dieper te doorgronden dan iedere andere partij. Dat proces noemen wij ontrafelen.  Pas dan kun je succesvol ontwikkelen. Met al onze projecten hopen we uiteindelijk iets te ontketenen; positieve verandering te realiseren die de stad verder brengt.

Urban fabric development - Visie - proces - overzicht fases

Fase 1 Ontrafelen

Ontrafelen: de dynamiek van de stad doorgronden

Iedere buurt is een soort mini-wereld, een ecosysteem waar je op kunt bouwen. Een plek ontwikkelen begint daarom altijd met ontrafelen. Ieder project starten we met een analyse van de stedelijke context. Want met het juiste gebouw op de juiste plek gaat er een wereld open. Komt een buurt verder. En dus willen we de plek tot in de vezels begrijpen, tot we weten wat we kunnen toevoegen aan het weefsel van de stad. Vanuit dat geloof ontwikkelen we projecten die verder reiken dan de vierkante meters waarop ze zijn ingetekend.

Urban Fabric Development - Fase 1 - Ontrafelen - 1vd2
Urban Fabric Development - Fase 1 - Ontrafelen - 2vd2

Fase 2 Ontwikkelen

Ontwikkelen: integraal en tailormade

Als we gaan ontwikkelen gaan we op zoek naar aanknopingspunten in het stedelijk weefsel. We borduren voort op wat de buurt de buurt maakt. We werken intensief samen met bewoners, lokale bedrijven en gebruikers, en de gemeente. We luisteren naar hen en combineren hun verhalen met onze kennis, creativiteit en conceptueel vermogen. Zo komen we samen tot integrale maatwerk oplossingen en ontwikkelen we projecten met maatschappelijk én financieel rendement.

Urban Fabric Development - Fase 3 - Ontwikkelen - 1vd2
Urban Fabric Development - Fase 3 - Ontwikkelen - 2vd2

Fase 3 Ontketenen

Ontketenen: alles wat we doen, doen we voor de stad

Onze projecten prikkelen de buurt. Als een dominosteen die het begin is van iets groters. Een druk op de juiste knop. Onze projecten zijn projecten die hun sporen nalaten. Blijvend en beklijvend zijn. Die impact hebben op de straat, wijk én stad. En ervoor zorgen dat de mensen blijven, komen, en blijven komen. Zo is ieder project van Urban Fabric verrijkend voor haar omgeving; want een gebouw neerzetten is wat ons betreft pas het begin.

Urban Fabric Development - Fase 2 - Ontketenen - 1vd2
Urban Fabric Development - Fase 2 - Ontketenen - 2vd2