Terug naar nieuws

Urban Fabric bezegelt samenwerking Distle Road House op PROVADA

27 oktober 2021

Op 27 oktober bezegelden de gemeente Amsterdam, ontwikkelaar Urban Fabric Development, woningcorporatie de Alliantie, belegger Van der Vorm Vastgoed en bouwonderneming Van Bekkum op de Provada hun samenwerking voor het project Porters (voorheen Distle Road House). Op de stand van de gemeente Amsterdam legden zij de laatste puzzelstukjes voor de realisatie van deze nieuwbouw die in december van dit jaar zal starten.

 

Urban Fabric Development_Nieuws_sluiten overeenkomst met PROVADA

 

Distle Road House, aan de Distelweg in Amsterdam-Noord, bestaat uit 25 stadsappartementen die zijn ontworpen volgens een bijzonder woonconcept. Het door Buro Ruim ontworpen gebouw heeft een gemeenschappelijke woonkamer en een collectieve tuin. Het gebouw is zo vormgegeven dat het de sociale samenhang en ontmoeting bevordert. Een levendige plek en een betrokken buurt is volgens ontwikkelaar David Smidt van Gelder, partner bij Urban Fabric, de basis van gelukkig wonen. “Sociale interactie en verbinding is belangrijk, zowel tussen bewoners van het gebouw, als tussen de bewoners en de buurt”, aldus Smidt van Gelder. Zo is de overgang van de collectieve tuin van het gebouw naar het publieke binnenhof bewust toegankelijk gehouden en is de rand voorzien van zitelementen en een boekenkast voor de buurt. In het gebouw zijn op de begane grond voornamelijk collectieve voorzieningen geplaatst die ook een toegevoegde waarde hebben voor de buurt. Het project promoot gezonde vormen van beweging met een prominente locatie voor de trap naar de woningen en gemakkelijk bereikbare fietsenbergingen.

De appartementen zijn verkocht aan de Rotterdamse belegger Van der Vorm Vastgoed. Urban Fabric is hierbij bijgestaan door Resi en Osborne Clarke, Van der Vorm door Houthoff. Met het tekenen van deze overeenkomst is het eerste project van Urban Fabric Development een feit. De Amsterdamse ontwikkelaar is in 2019 opgericht en heeft op dit moment vijf projecten in portefeuille, variërend van appartementengebouwen met commerciële functies in de plint tot mixed use gebouwen met een combinatie van woningen, winkels en kantoren. Met al haar projecten wil Urban Fabric bijdragen aan een gezonde en gelukkige leefomgeving. Naast dit project aan de Distelweg in Amsterdam werkt Urban Fabric aan projecten aan de Haarlemmerweg in Westerpark, de Klaprozenweg in Noord, het Schinkelkwartier in Zuid en in Wormer aan de Veerdijk.

 

Lees hier meer over deze locatie. Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Lucy van Kleef
Marketing | Communicatie | PR
06 41015149
lucy@urban-fabric.nl