Terug naar nieuws

Hoorne en Urban Fabric: 100 appartementen en winkels Amsterdam-Noord

24 augustus 2021

Aan de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord gaat Hoorne Vastgoed circa 100 appartementen, een Vomar Voordeelmarkt van 1650 m² en diverse kleinere winkels ontwikkelen. Met de gemeente Amsterdam is hierover een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het project betreft de herontwikkeling van kavels aan de Klaprozenweg en Polijsterweg en omvat in totaal 13.500 m². Hoorne schakelt bij het project Urban Fabric Development uit Amsterdam in.

 

Urban Fabric Development De Klaproos_render Zecc Architecten

 

Voor de Klaprozenbuurt in Amsterdam-Noord (gelegen tussen de noordelijke IJ-oevers en de oudere buurten in dit stadsdeel) staan ambitieuze plannen op stapel. Die voorzien in de komst van onder meer 2000 woningen. De gemeente ambieert over het algemeen een verdeling op basis van 40 % sociale huur, 40% middeldure huur en 20% koop en vrije sector.

Voor de door Hoorne te ontwikkelen appartementen is mede met het oog op de samenwerking met woningcorporatie De Alliantie een verdeling van 35% sociale huur, 35% middeldure huur en 30% koop en vrij sector afgesproken. De appartementen komen in meerdere gebouwen, in hoogte variërend van zes tot tien verdiepingen. Met voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers van de winkels. Het de komende tijd verder uit te werken plan voorziet in een ruime, lichte en toegankelijke plint. Urban Fabric heeft uitgesproken ideeën over hoe zo’n plint de directe omgeving kan verlevendigen en is door Hoorne gevraagd om onder meer dat specifieke element op te pakken. Buro Ruim is de architect voor het plintprogramma en een groot deel van de woningen.

Hoorne verwierf twee kavels aan de Klaprozenweg waardoor de samenhang en kwaliteit van de ontwikkeling worden versterkt. Naar verwachting kan begin 2023 met de bouw worden begonnen. De oplevering zou eind 2024 plaats kunnen vinden.

Ontwikkelaar Yorick Meefout van Hoorne spreekt van een uitdagend project dat een stevige impuls aan de (her)ontwikkeling van Amsterdam-Noord geeft: ‘We hebben op diverse plaatsen in Amsterdam complexe projecten met woningbouw en retail gedaan. Ik vind het mooi dat daar nu een spannend gebied als Noord bijkomt. Mede dankzij de samenwerking met Urban Fabric creëren we in samenspraak met de gemeente en omwonenden een nieuw perspectief voor een zich snel ontwikkelend gebied. Met een alleszins betaalbaar woningprogramma waarin sociaal en middelduur de boventoon voeren en een Vomar waar bewoners van nieuwe en bestaande buurten elkaar kunnen ontmoeten.’

De gemeente Amsterdam is verheugd dat het project van Hoorne nu kan starten. Carolien Schippers (directeur Grond en Ontwikkeling): ‘Het gaat om een complexe binnenstedelijke ontwikkeling waarbij veel partijen betrokken zijn. Wij vertrouwen erop dat het Hoorne en Urban Fabric lukt een in vele opzichten prettige leefomgeving te creëren. Dit project past prima in onze plannen voor het vernieuwen en verbeteren van Amsterdam-Noord. Het is belangrijk om oude en nieuwe buurten goed op elkaar te laten aansluiten.’

 

Lees hier meer over onze ambities voor deze locatie. Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Lucy van Kleef
Marketing | Communicatie | PR
06 41015149
lucy@urban-fabric.nl